Sign In

Mobistyle ​

2016 - heden​

P2Endure promotes Plug-and-Play product and process innovation for Energy-efficient building deep renovation

Het motiveren van gedragsverandering bij de eindgebruikers door gecombineerde ICT  tools en modulaire informatiediensten over energiegebruik, binnenmilieu, gezondheid en lifestyle​.

 

Tegenwoordig zijn er tal van energiegegevens van de eindgebruiker beschikbaar, gemonitord door apparatuur en sensoren in huis (zoals slimme meters, warmte monitoring, slimme stekkers, slimme, energie-bewuste producten, intelligente controles en gebouwautomatisering). Echter, deze gegevens zijn vaak niet afleesbaar of onbegrijpelijk voor de energiegebruikers, met name voor bewoners.

Tegelijkertijd zijn er diverse producten commercieel beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor kosteneffectieve bewaking van energiegebruik, met verschillende mogelijkheden voor feedback aan de consument. De uitdaging is nu om alle mogelijke voordelen goed te benutten. Hoe voorkom je een overdaad aan inhoudelijke informatie en hoe zorgen we ervoor dat de eindgebruikers van ICT-gebaseerde tools deze oplossingen gaan gebruiken. Energie- of milieu als zodanig zijn, over het algemeen, niet de meest aansprekende drijfveren voor het veranderen van gedrag van de gebruiker. Daarentegen is de combinatie van informatie over het energieverbruik en gedragspatronen met andere relevante informatie, zoals de werkelijke kwaliteit van het binnenmilieu, persoonlijke gezondheid, eventueel in combinatie met andere 'life-style' informatie, wel zeer bruikbaar om de interesse van consumenten te wekken. En, misschien nog belangrijker, deze oplossing kan hen motiveren om hun nieuwe, energie bewustere gewoontes op de lange termijn vast te houden.​

Voor meer informatie

Website: www.mobistyle-project.eu​

​Twitter: @MOBISTYLE_eu

Buil Up Portal: website Build Up

Bezoekadres
Delftechpark 10 | 2628 XH Delft
Postadres
Postbus 642 | 2600 AP Delft
Telefoon
015 750 25 20
E-mail
info@demobv.nl