Sign In

​​​​​Inventarisatie en inspectie


DEMO is continue op zoek naar efficiënte manieren om vastgoedinformatie op een praktische manier voor zijn opdrachtgevers in te richten.​ Inventarisatie en inspectie vormen de basis voor verzamelen en ontsluiten van vastgoedinformatie. ​De vraag hoe het proces van inspectie en inventarisatie (data acquisitie​) zo slim mogelijk aan te pakken en hoe innovatieve technieken daarbij kunnen helpen is ons op het lijf geschreven.​


Vanuit onze jarenlange ervaring met inspectie en vanuit de kennis ontwikkeld in EU projecten analyseren wij, samen met u, welke informatiebehoefte er is en adviseren wij hoe die te vergaren. Met de complete software toepassing RE Suite kunt u uw vastgoedinformatie verzamelen, structureren, analyseren en ontsluiten. Opname apps op de iPad maken het mogelijk om uw vastgoedgegevens ook op locatie te verzamelen en ontsluiten. ​

​​

Voorbeelden uit de praktijk

DEMO Consultants heeft een App ontwikkeld waarmee u snel en efficiënt conditiemetingen kunt  uitvoeren met uw iPad (volgens o.a. NEN 2767). Inventarisaties (hoeveelheden) voor de ingeplande objecten worden automatisch opgehaald van de server en de gebruiker kan hiervoor inspectieregels (conditie, gebreken, activiteiten, fondsen, werksoorten e.d.) invoeren en voorzien van foto’s. De opgenomen gegevens worden via 3 en 4G teruggestuurd naar de server voor autorisatie door de beheerder. Op basis van de inspectiegegevens uit de iPad kan een meerjarenonderhoudsbegroting worden opgesteld. Papierwerk behoort voorgoed tot de verleden tijd. De App werkt in combinatie met de RE Maintenance applicatie uit de RE Suite. 

Om de bestaande vastgoedinformatie van bijvoorbeeld infrastructurele assets up-to-date te houden kunnen met de software RE Infrabeheer eenvoudig wijzigingen gemaakt worden aan de bestaande assets, en ook nieuwe assets kunnen in de database worden toegevoegd. Met behulp van de software van DEMO en divers beeldmateriaal, zoals hoog-resolutie luchtfoto's, kunnen infrastructurele assets vanaf kantoor middels deskresearch geïnspecteerd worden. Daarnaast worden er met behulp van een iPad ook buiten op locatie veldinspecties uitgevoerd om de database bij te werken.

Voor 3d data acquisitie combineren wij de laatste inzichten en trends op het gebied van IFC en overige BIM standaarden vanuit onze EU onderzoeken, met de behoefte van onze opdrachtgevers in Nederland aan praktische toepassingen. Zo kunnen we op diverse manieren inmeten (visueel, 3D scan, FlexiJet), om vervolgens semi geautomatiseerd tot 3D / BIM modellen te komen. Deze modellen worden als IFC modellen beheerd, zodat zij als drager van relevante vastgoedinformatie gebruikt kunnen worden. 

Bezoekadres
Delftechpark 10 | 2628 XH Delft
Postadres
Postbus 642 | 2600 AP Delft
Telefoon
015 750 25 20
E-mail
info@demobv.nl