Sign In
​GEMEENTE KRIMPENERWAARD

​De nieuwe gemeente Krimpenerwaard werkt met meerjarenonderhoudssoftware van DEMO ​

2016

​Sinds zomer 2015 werkt de gemeente Krimpenerwaard met meerjarenonderhoudssoftware van DEMO om inzicht te verkrijgen in de onderhoudsstatus en het benodigde budget voor het beheer van haar vastgoedobjecten. De gemeente Krimpenerwaard is sinds 1 januari 2015 een fusiegemeente, ontstaan uit de samenvoeging van Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven, Vlist en Ouderkerk. Door deze fusie telt het totale bezit aan gebouwen en objecten in de gemeente Krimpenerwaard op dit moment zo’n 130 stuks.

Door de implementatie van de software tool RE Maintenance, inclusief iPad opname module, kan de gemeente Krimpenerwaard op gestructureerde en eenvoudige wijze beheerplannen opstellen. Zo kunnen de inspectiegegevens vanuit RE Maintenance gesynchroniseerd worden met de iPad versie. De inspecteur kan op locatie vervolgens inspectieregels aanmaken, muteren of verwijderen. Met de iPad kunnen ook foto’s van gebreken en locaties gekoppeld worden aan bouwdelen. Alle opnames op locatie kunnen direct worden gesynchroniseerd met de gegevens op kantoor. RE Maintenance is voorzien van een functionaliteit om deze gegevens te autoriseren. Met toepassing van deze software tool wordt de inspectie volledig conform de normering NEN 2767 uitgevoerd.

'…DEMO RE Suite is een praktisch en gebruiksvriendelijk programma, dat door DEMO Consultants naar wens van de opdrachtgever is ingericht. Ook de service en samenwerking staan hierbij voorop…'

Leon Hoegee van IBCB Bouwcare
Projectcoördinator

​Naast deze innovatieve inspectietechniek heeft de gemeente ook beschikking over RE Dashboard, een tool om diverse gegevens en informatiestromen real time te kunnen monitoren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld snel zien hoe het staat met de inspectieplanningen of wat de conditiescore van hun vastgoedbezit is uitgesplitst naar bouwjaar. Dergelijke informatie kan ook worden getoond in een GIS kaart (Geografisch Informatie Systeem). De verschillende vastgoedobjecten worden bijvoorbeeld in gekleurde iconen of als taartdiagrammen op de kaart weergegeven. 


Met inzet van RE Maintenance beschikt gemeente Krimpenerwaard over up-to-date en relevante informatie van het gemeentelijk vastgoed, zodat zij hun onderhoudsplannen kunnen optimaliseren en goede analyses kunnen doen op basis waarvan het beheerbeleid wordt bepaald. De kwaliteit neemt toe en de kosten nemen af.​

Bezoekadres
Delftechpark 10 | 2628 XH Delft
Postadres
Postbus 642 | 2600 AP Delft
Telefoon
015 750 25 20
E-mail
info@demobv.nl