Sign In

​​​​​​​Senior onderzoeker / teamleider in ICT voor de gebouwde omgeving​

(Delft, the Netherlands)

 

Senior onderzoeker / teamleider in ICT voor de gebouwde omgeving (Delft, Nederland) DEMO Consultants voert toegepast onderzoek uit naar ICT voor de gebouwde omgeving om methoden en hulpmiddelen te ontwikkelen en te verbeteren voor gebouwbeheer van energie-efficiënte gebouwen, duurzaam cultureel erfgoed en civiele infrastructuur. Wegens uitbreiding van de opdrachtenportefeuille zijn wij op zoek naar een senior onderzoeker / teamleider. Als senior onderzoeker ontwikkel je innovatieve oplossingen, neem je leiding bij onderzoeksprojecten en breng je innovatie tot praktijk door marktkansen te creëren. Vanaf het begin zal je actief deelnemen aan Europese en nationale onderzoeksprojecten binnen de EU Horizon 2020 en NL TKI-programma’s, en leiding geven aan het Research team.


Gewenste achtergrond

 • Bewezen vaardigheden in omvangrijke internationale research projecten.
 • Affiniteit met vastgoed / bouw en/of ICT (interesse en kennis van software development processen).
 • Bewezen vaardigheden in het gelijktijdig runnen van meerdere onderzoeksprojecten en projectmanagement.
 • Interesse om te werken in een internationaal en multidisciplinair team in een dynamische projectomgeving.
 • Resultaatgerichte en zeer efficiënte werkhouding en bewustzijn van zakelijke kansen die voortvloeien uit onderzoek.
 • Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels op zakelijk en wetenschappelijk niveau met de mogelijkheid om onderzoeksvoorstellen, projectverslagen en wetenschappelijke artikelen te schrijven; zakelijke presentaties te geven; en technische discussies te leiden.
 • MSc of PhD-graad op een onderzoeksgebied met betrekking tot ICT of de gebouwde omgeving.
 • 10 jaar ervaring als onderzoeker of projectmanager in toegepast / industrieel onderzoek.
 • Beschikking over een relevant netwerk.
 • Ervaring met de aansturing en coaching van een team.


Wie is DEMO 

DEMO is een onafhankelijk software- en adviesbureau gespecialiseerd in Vastgoedinformatiemanagement. Wij maken softwareproducten, zoals de Real Estate Suite voor onder andere inspecties, asset- en portefeuillemanagement en onderhoudsmanagement. Wij lopen voorop in de implementatie van nieuwe methodes en het toepassen van ICT technieken. DEMO is een innovatief bedrijf dat naast haar nationale advieswerkzaamheden internationaal opereert als partner in EU onderzoekconsortia.

Het kantoor is gevestigd op het Delftechpark te Delft. Dit kennisgeoriënteerde bedrijventerrein is verbonden met TNO en de TU Delft, dus in het centrum van innovatie en wetenschap. Zie voor een uitgebreide omschrijving: www.demobv.nl.

Sinds de oprichting in 1996 heeft DEMO actief deelgenomen aan door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten (van EU FP4 tot Horizon 2020) en Nederlands onderzoek (zoals Topsectoren-TKI en IFD-Bouwen in het verleden), en internationale trainingen. DEMO heeft een bewezen staat van dienst in het initiëren, coördineren en uitvoeren van grootschalige onderzoeksprojecten.​

DEMO werkt voor publieke en private organisaties in binnen- en buitenland. DEMO werkt nauw samen met tal van universiteiten en gerenommeerde instituten (TNO en de Universiteit van Delft, Fraunhofer en KIT in Duitsland, CARTIF in Spanje en CSTB in Frankrijk) evenals met software-, engineering- en bouwbedrijven.


Waarom werken bij DEMO

 • Omdat wij als professioneel, vindingrijk, betrokken en inspirerend ervaren worden.
 • ​Omdat we uniek, multidisciplinair en multicultureel zijn.
 • Omdat wij vernieuwend maar ook pragmatisch zijn.
 • Omdat wij continue ontwikkeling stimuleren, samenwerken en kennisdelen.
 • ​Omdat we een breed scala aan projecten hebben, een dynamische organisatieomgeving en uitstekende arbeidsomstandigheden.


Wij bieden

Voor deze fulltime baan bieden wij je behalve een uitstekend salaris, ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden in een menselijke omgeving en een kans om jezelf te ontwikkelen.

Mocht je nog vragen hebben of direct willen solliciteren dan kan je je CV sturen naar DEMO Consultants t.a.v. dhr. A. van Delft naar het e-mailadres: vacatures@demobv.nl. De functie is per direct.​​

​Ons IFD-kantoor staat in Delft op het Delftechpark. Dit kennisgeoriënteerde bedrijventerrein is kleinschalig van opzet en in de nabijheid van TU Delft en TNO. We werken dus in het hart van innovatie en wetenschap.​

Bezoekadres
Delftechpark 10 | 2628 XH Delft
Postadres
Postbus 642 | 2600 AP Delft
Telefoon
015 750 25 20
E-mail
info@demobv.nl