Inception

INCEPTION realiseert innovatie in 3D-modellering van het cultureel erfgoed zowel van de gebouwde als de sociale omgeving.

Een H2020 EU onderzoeksproject waarbij innovatie in 3D-modellering van het cultureel erfgoed wordt gerealiseerd door middel van een integrale benadering voor tijddynamische 3D-reconstructie van artefacten, gebouwde en sociale omgeving.
Inceptions integrale aanpak heeft tot doel een technologische doorbraak te bewerkstelligen door 3D modellering te koppelen aan de tijddimensie. De INCEPTION "Tijdmachine" zal worden ontwikkeld voor ontwerp, visualisatie en analyse van 3D BIM modellen van het culturele erfgoed door de eeuwen heen. 
Dit project richt zich op gebruikers bij onder andere rijksoverheden, gemeenten, monumentenzorg en musea. De door INCEPTION ontwikkelde methoden en tools zullen voor alle typen gebruikers toegankelijk zijn; van wetenschapper tot beheerder en van overheid tot burger. INCEPTION technieken en technologieën zullen worden getest, gevalideerd en gedemonstreerd op verschillende cultureel erfgoed locaties in Europa.

DEMO heeft binnen Inception een leidende rol op het gebied van hardware, software, 3D BIM, website en online samenwerkingsplatform. Tevens leveren wij een bijdrage aan de kennisverspreiding van het project, de praktische toepasbaarheid voor vastgoedpartijen en coördineren we de Nederlandse belanghebbenden met betrekking tot cultureel erfgoed​.


Website: www.inception-project.eu

Twitter: @INCEPTION_EU


Neem contact op met voor meer informatie.

Bel 015 750 25 20 of e-mail .